bilgi@erdalkalkan.com.tr

Deneyimler

Sağlık Bakanlığı Etimesgut Sağlık Ocağı-ANKARA (1985-1986)

Sağlık Bakanlığı Yeşilevler Sağlık Ocağı-ANKARA (1986-1987)

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi-KONYA (1987-1992)

Sağlık Bakanlığı Konya Devlet Hastanesi-KONYA (1992-1994)

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi-ISPARTA (1994-1997)

Sağlık Bakanlığı Konya Numune Hastanesi-KONYA (1997-2004)

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi-KONYA (2004-2011)

Konya Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi-KONYA (2011-2012)

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi-KONYA (2012-2017)

Özel Medova Hastanesi-KONYA (2017-....)


bilgi@erdalkalkan.com.tr +90 539 550 18 55 444 86 82 Şeyh Şamil Mahallesi Dosteli Caddesi No:52/1 Selçuklu/KONYA

Mesleki Aktiviteler

Mesleki Aktiviteler

Yurtiçi ve Yurtdışı Aktiviteler

Mesleki Aktiviteler

* The Walton Centre for Neurology and Neurosurgery, NHS Trust, (microsurgery, ultrasonic surgery, stereotactic surgery, image directed surgery), Liverpool, ENGLAND, January-April 1997- Fellow

* The Pain Relief Foundation’s Pain Research Institute, Rice Line, Liverpool,  ENGLAND, January-April 1997. Fellow

* International Neuroimplantation Congress (INCTURKEY2010), Point Hotel Barbaros İstanbul-TURKEY Jan 22-23,2010, Co-president.

* Turkish Spine Society XI.Internatıonal Turkish Spine Congress, “Complications or malpractice? ” Lecturer, Çeşme, 29 April-3May 2015.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Bölgesel Toplantı  Omurga ve Omurilik Cerrahisinde Intraopetatif Nöromonitörleme “IONM kullanımı; hasta için möi* hekim için mi?”, Konuşmacı, Ankara, 21 Mart  2015.

* Türk Nöroşirürji Derneği 29. Bilimsel Kongresi, “Spinal Cerrahi ve Elektrofizyoloji” Konferans Yöneticisi, Belek/Antalya, 17-21  Nisan 2015.

* Türk Nöroşirürji Derneği 29. Bilimsel Kongresi,  “Hekimin Hukuki Sorumluluğu” Panel Yöneticisi, Belek/Antalya, 17-21  Nisan 2015.

* Türk Nöroşirürji Derneği 29. Bilimsel Kongresi,  “Fonksiyonel Grup SUT ile ortaya çıkan sorunlar” Panel Yöneticisi, Belek/Antalya, 17-21  Nisan 2015.

* Türk Nöroşirürji Derneği 29. Bilimsel Kongresi,  “Fonksiyonel Grup SUT ile ortaya çıkan sorunlar” Panel Yöneticisi, Belek/Antalya, 17-21  Nisan 2015

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Sonbahar Sempozyumu, “Hukuki Sorunlar” Yönetici-Konuşmacı, Çeşme, 25-28 Eylül 2014.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Spinal Cerrah Eğitim Proğramı 5.Dönem 1. modül “Komplikasyon&Malpraktis ve Hukuki Sorunlar”, Konuşmacı, Gaziantep, 26-29 Haziran  2014.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim GrubuAnkara Spinal Toplantıları, “Dönüşen sağlık sisteminde komplikasyon-malpraktisı” Oturum Başkanı-Konuşmacı, Ankara, 18 Aralık  2013.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Yaz Okulu 1.Kurs, “Spinal ve Periferik Sinir Muayene”, Konuşmacı, Konya, 28 Haziran-1 Temmuz 2012.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Yaz Okulu 1.Kurs, Yerel Organizasyon, Konya, 28 Haziran-1 Temmuz 2012.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Füzyon Sonrası Sorunlar Paneli, “Komşu Segment Dejenerasyonunda Tutucu Tedavi ve Doğal Seyir”Konuşmacı, Mersin, 19 Mayıs 2012.

* Türk Nöroşirürji Derneği 26. Bilimsel Kongresi, “Mesleki Haklar Paneli” Konuşmacı, Belek/Antalya, 20-24 Nisan 2012.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Sonbahar Sempozyumu, “Torakal Bölgeye ve Torakolomber Bileşkeye Anterior Yaklaşım ve Enstrümentasyon Komplikasyonları” Konuşmacı, Antalya, 28-31 Ekim  2010.

* Türk Nöroşirürji Derneği 24. Bilimsel Kongresi,  “Tartışmalı Poster Sunumları, Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi 1” Yönetici, Belek/Antalya, 14-18 Mayıs 2010.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Sonbahar Sempozyumu, “Hasta Takibinde Kullanılan Ölçekler” Konuşmacı, Nevşehir, 8-11 Ekim  2009.

* Türk Nöroşirürji Derneği 23. Bilimsel Kongresi, Sabah Seminerleri “Spinal Hasar Sınıflama Sistemleri” Oturum Başkanı, Girne/KKTC, 17-21 Nisan 2009.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Servikal Travmalar Paneli, “Alt Servikal Travmalarda Sınıflama” Konuşmacı, Adana, 20 Aralık 2008.

* 2. Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi FTR Günleri, “Bel ağrılarında Cerrahi Tedavi”, Konuşmacı, Konya, 29-31 Mayıs 2008.

* Türk Nöroşirürji Derneği XXII. Bilimsel Kongresi, Sabah Seminerleri “SCIWORA’da tanı ve tedavi” Oturum Başkanı, Aksu/Antalya, 18-22 Nisan 2008.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Sonbahar Sempozyumu, “Metastatik Omurga Tümörleri Olgu Sunumu” Konuşmacı, Antalya, 18-21 Ekim  2007.

* Ulusal Travma ve Acil Cerrahi Derneği Travma ve Resusitasyon Kursu(TRK), “Omurga ve Omurilik Travmaları”, Konuşmacı, Hekimevi/Konya, 10-13 Ekim 2006.

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Sonbahar Sempozyumu, “Torakolomber Travma Olgu Sunumu” Konuşmacı, Antalya, 2-5 Kasım 2006.

* Türk Nöroşirürji Derneği XX.Bilimsel Kongresi, Sabah Seminerleri “Hormon Aktif Hipofiz Tümörlerinde Tanı ve Tedavi” Konuşmacı, Belek/Antalya, 28 Nisan-02 Mayıs 2006

* Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Yerel Toplantısı, “İntradural Spinal Cerrahi”, “İntradural Ekstramedüller Tümörlerin Klinik ve Laboratuar İncelemeleri” Konuşmacı, Konya, 18 Mart 2006.

* Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerahisi Anabilim Dalı, Konya Nöroşirürji Günleri V. Toplantısı “Omurga Cerrahisi”, Konuşmacı: Prof.Dr.Mehmet Zileli, Moderatör: Yrd.Doç.Dr.Erdal Kalkan, Konya, 22 Nisan 2005.

* Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerahisi Anabilim Dalı, Konya Nöroşirürji Günleri III. Toplantısı “Nöroendoskopi”, Konuşmacı:Prof.Dr.Yusuf Erşahin, Moderatör: Yrd.Doç.Dr.Erdal Kalkan, Konya, 28 Ocak 2005.

Boyun Fıtığı, Tedavisi ve Dikkat Edilmesi Gerekenler Boyun Fıtığı, Tedavisi ve Dikkat Edilmesi GerekenlerBoyun bölgesindeki omurlar arasındaki disklerin çeşitli nedenlerle yapılarının bozularak, omurilik kanalına doğru taşmala... Omurga Kanal Darlığı Omurga Kanal Daralması Nedir?Omurilik beyin sapından çıktıktan sonra omurgadaki omurga kanalı denen ve omuriliği saran kemik yapının içerisinden geçer bu kanal normal erişki... Omurga ve Omurilik Tümörleri Omurga tümörleri  omurga ve omuriliği oluşturan yapıların herhangi birinden gelişebilen tümörlerdir. Bu yapılar kas, kemik, sinir veya omurilik zarından herhangi biri ... Bel Fıtığı BEL FITIĞI (LOMBER DİSK HERNİSİ)İnsan omurgası birçok omurdan oluşur. Bunlardan 5 tanesi bel bölgesindedir. Bu omurların arasında fibroz yapıda diskler mevcuttur. Bu disklerin... Boyun Fıtığı SERVİKAL DİSK HERNİSİ (BOYUN FITIĞI)BOYUN FITIĞI NEDİR?İnsan omurgası birçok omurdan oluşur. Bunlardan 7 tanesi boyun bölgesindedir. Bu omurların arasında Fibroz yapıda diskle... Beyin Tümörleri Beyinde normal hücrelerin büyüme yeteneği sınırlıdır. Bazen büyümedeki bu sınırlanma yeteneği kaybolur ve sınırsız büyüyüp, çoğalan hücreler topluluğu oluşturur. Buna beyin ... Navigasyon Yardımlı Beyin Tümörü Mikrocerrahisi Beyin tümörleri özellikle yerleşim yeri açısından bazen cerrahlar için oldukça zor ameliyatlar olabilmektedir. Özellikle  kol ve bacakları kontrol eden bölgelerde ya da... Kafa Travmaları Kafa travmaları 18 yaş altı ölümlerinin en önemli sebeplerindendir. Doğum esnasında forseps tatbiki, beşikten veya kucaktan düşmeler, yaşın ilerlemesiyle ise trafik, iş, ev ... Hipofiz Adenomları Hipofiz bezi burun ve gözlerin hemen arkasında görme sinirlerinin altında şah damarlarının hemen yanında sella isimli kemik oyuk içerisinde yerleşmiş 0.5-0.6 gram ağırlığınd... Hidrosefali Hidrosefali beynin merkezinde yer alan ventrikül olarak adlandırılan karıncıklarda aşırı beyin omurilik sıvısı birikmesi olarak tanımlanabilir. Beyin-omurilik sıvısı tüm in... Doğumsal Beyin ve Omurilik Hastalıkları Merkezi sinir sistemi embriyolojik gelişimde vücudun diğer bölgelerine göre daha erken ve çok daha hızlı gelişir. Bu gelişim sırasında ortaya çıkan anomalilerin bazıları hay... Skolyoz (Omurganın Yana Eğriliği) İnsan omurgası önden bakıldığında düz bir çizgi halinde seyreder. Skolyoz bu düz olan omurganın yana eğilmesidir. PEKİ BU HASTALIĞIN BELİRTİLERİ NELERDİR ?1- Bel ve sırt ağ... Anevrizma Beyin anevrizması, beyin damar duvarındaki zayıf bir noktada oluşan balonlaşmayı ifade eder. Anevrizmanın duvarı, normal bir damar duvarına göre çok daha ince ve zayıf yapıd... Arteriovenöz Malformasyon (AVM) AVM, beyin damarlarının doğuştan hatalı ve anormal gelişimi sonucu ortaya çıkan damar yumağıdır. AVM içindeki yüksek basınçlı kan akımı, yapısal olarak zaten anormal olan da...